PASTA Z TAMARYNDOWCA EKOLOGICZNA 135 g.

Opis
Pasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających
kwaśnego smaku. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester. Charakteryzuje się interesującym słodko-kwaśnym smakiem. Można z niej
przygotować odświeżający napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do smaku) na 250ml wody.
SKŁADNIKI: tamaryndowiec*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal
Tłuszcz: 0,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany: 24,3 g
W tym cukry: 11,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.