OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 250 ml.
Opis
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów,
pieczenia ryb oraz smażenia.
SKŁADNIKI: oliwa z oliwek extra virgin*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 3389 kJ/ 824 kcal;
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.