OLEJ RZEPAKOWY 500 ml. - OLEJOWY RAJ

Opis
- Składniki: olej rzepakowy 100%
- Sposób Przechowywania: przechowywać w temperaturze od 5 do 10°C, z dala od źródeł
- światła słonecznego
- Wyprodukowano: w Polsce
- Data Minimalnej Trwałości: 6 miesięcy od daty produkcji
- Pochodzenia Surowca: Polska
Tłuszcz otrzymywany z rzepaku obfituje w kwasy Omega-3 i Omega-6 - składniki ważne nie tylko dla naszego zdrowia,
ale także w dbaniu o urodę. Te
nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za wytwarzanie błon komórkowych i ich prawidłową regenerację. Niedobór
tych składników w organizmie skutkuje
pogorszeniem kondycji skóry, która staje się przesuszona i skłonna do podrażnień. Kwas alfa-linolenowy gwarantuje
działanie kojące i przeciwzapalne.
Olej rzepakowy pozytywnie wpływa na organizm. Ze względu na sporą zawartość kwasów nienasyconych olej rzepakowy
pomaga utrzymać zawartość cholesterolu w odpowiednim stężeniu. Olej ten posiada też zawartość fitosteroli, które
wspomagają dietę obniżającą poziom szkodliwego cholesterolu we krwi. Dzieci potrzebują do prawidłowego rozwoju
kwasów tłuszczowych nienasyconych. Olej rzepakowy idealnie nadaje się do wzbogacenia diety najmłodszych, o te
substancje. Olej ten możesz dodawać do potraw swych pociech już od 6 miesiąca życia.
Zastosowanie w kosmetyce: Olejem rzepakowym można olejować włosy samodzielnie. Wystarczy rozprowadzić
odpowiednią do długości włosów ilość oleju rzepakowego na dłonie, a następnie wcierać olej dokładnie we włosy.
Olej rzepakowy potrafi czynić cuda zwłaszcza u osób z włosami w odcieniu naturalnego blondu. Smarowanie płytki
paznokcia oraz skórek wokół paznokcia sprawia, że paznokcie są mocne, rosną szybciej i są odżywione. Olej rzepakowy
jest bogaty w ważne dla zdrowia i pielęgnacji skóry antyoksydanty, zwane przeciwutleniaczami, w tym witaminę E,
zwaną witaminą młodości, która sprawia, że skóra jest elastyczna oraz hamuje powstawanie zmarszczek. Wspomaga
ona skórę w walce z wolnymi rodnikami oraz niekorzystnymi czynnikami środowiskowymi, co ma znaczenie szczególnie
latem, gdy nasza skóra jest wystawiona na promieniowanie słoneczne, wiatr oraz słoną wodę morską. Olej rzepakowy
zawiera w swoim składzie także prowitaminę A (beta-karoten)- kolejny przeciwutleniacz wspomagający naturalne procesy
ochronne skóry oraz istotną dla kolorytu naszej skóry witaminę K.
Zastosowanie w kuchni:
-Olej rzepakowy wykorzystuj bardzo wszechstronnie w kuchni!
-Używaj go do smażenia oraz pieczenia.
-Dodawaj do sałatek.
-Jak najbardziej możesz go wykorzystywać, do gotowania w wysokich temperaturach.
-Korzystaj z oleju rzepakowego przy pieczeniu ciast i innych specjałów.