NARUM MATSUN 5 SASZETEK . - NARUM

Cena: 47,99 zł 47.99
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NARUM
Kod produktu: 4850001331056
Cena jednostkowa: ( 1 opak = 47,99 zł )
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

 

Jogurt Matsun - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu

Skład: Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2

W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do rozszczepienia białek z mleka na mniejsze łańcuchy,

dlatego produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko.

Jogurt Matsun jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy,

zupy, desery, napoje czy pieczywo.

Sposób przygotowania:
  • Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia.

        Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

  • 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  • Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  • Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: 

        Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-12 godzin.

        Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub

        Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).

Czas przebywania wynosi 6-12 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania:
 
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C.
 
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie
 
transportu poza warunkami chłodniczymi.

Okres przydatności do zużycia:
 2 lata

Masa netto: 5g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium