NARINE VEGE JOGHURT 5 SASZETEK . - NARUM

Cena: 40,30 zł 40.30
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: NARUM
Kod produktu: 4850016650685
Cena jednostkowa: ( 1 opak = 40,30 zł )
Dostępność: brak towaru

Opis

 

Zakwaska do przygotowania jogurtu z mleka roślinnego sojowego lub owsianego  przy użyciu specjalnego szczepu

Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine w domu.

W jednej saszetce produktu znajduje się nie mniej niż 10x108 CFU* żywych bakterii Lactobacillus acidophilus

Er-2 szczep 317/402 Narine.

Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu do przygotowania jogurtu z 1 litra mleka

roślinnego jednocześnie.

Koniecznym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia użyte do

przygotowania jogurtu, należy wyparzyć we wrzącej wodzie lub wysterylizować (np. parownikiem).

  •     Ogrzej 1 litr mleka do temperatury 38-41 C.
  •     Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml wody lub mleka o temperaturze 38-41 stopni C

            w celu uzyskania zakwasu.

  •     Zakwas dodaj do ogrzanego mleka. Dobrze wymieszaj.
  •     Rozlej do pojemników aby mleko dojrzało.
  •     Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do pojemników jogurtownicy i pozostaw jogurtownicę włączoną

            na 12- 14 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu wyjmij pojemniki z jogurtownicy i włóż

            do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

  •     lub bez użycia jogurtownicy. Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do szklanego słoja (1 litr) i zapewnij stałą

            temperaturę 38-42 C (piekarnik, suszarka do warzyw itp. , słój powinien być owinięty w ręcznik,koc itp.).

            Pozostaw na 12-16 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu  włóż słój do lodówki.

            Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Składniki: Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine (100%) Lacotsa Free

Wartość odżywcza 100 g produktu 100 g produktu:

energia: 1561 kJ/373 kcal;

tłuszcz: 3,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g;

węglowodany: 6 g, w tym cukry 4,3 g;

białko: 30 g;

sól: 0,46 g

Uwaga: produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy!

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż +10 C w sposób niedostępny

dla dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.

Najlepiej spożyć przed końcem: data na boku opakowania.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium