NAPÓJ RYŻOWY W PROSZKU 400 G .- MOGADOR

Opis
Napój ryżowy w proszku 400g MOGADOR Napój ryżowy jest wykonany na bazie ryżu poddanego obróbce termicznej.
Ryż jest produktem rolnym o wysokich wartościach odżywczych i dietetycznych, który uwydatnia się wartościami
odżywczymi i lekkostrawnością. Mleko ryżowe pasuje dla szerokiej grupy użytkowników do normalnej, codziennej
konsumpcji, a stanowczo dla osób uczulonych na mleko krowie, dla ludzi z dietą bezglutenową, dla osób z problemami
gastrycznymi. Napój ryżowy stosuje się jako produkt zastępczy dla zwykłego mleka krowiego. Do jego największych
zalet należy głównie lekkostrawność, wysoka wartość odżywcza i proste przygotowanie.
Artykuł zalicza się do grupy naturalnych artykułów roślinnych. Nie gromadzi laktozy i z natury jest bezglutenowy.
Pozytywnie oddziałuje na układ trawienny, a tym samym pomaga ulepszyć procesy trawienne.
Napój ryżowy nadaje się w szczególności do przygotowania smacznej alternatywy dla mleka, napojów, kakao,
do przygotowywania śniadaniowych płatków zbożowych, budyniu, zup, sosów i ciasta, jako wspaniały dodatek do kawy
i herbaty oraz wszędzie tam, gdzie używane jest mleko krowie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: w celu przygotowania napoju zalewamy 25 g tj. 2 szerokie łyżki albo 6 łyżeczek
do herbaty 250 ml ciepłej wody, najlepiej w temperaturze 60-90°C. Mieszamy i możemy podawać.
Do przygotowania zimnego napoju zaleca się zastosowanie miksera.
Skład: syrop glukozowy w proszku, częściowo utwardzony olej sojowy, mąka ryżowa 13%, słodzik: maltitol,
fosforan potasowy, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, kazeinian sodu, tlenek krzemu, sól, stabilizator:
karagen, aromat, barwnik identyczny z naturalnym: karoten.
Alergeny: Produkt zawiera kazeinę, może zawierać białko sojowe.
Wartość odżywcza 100g artykułu:
Wartość energetyczna 2022 kJ/482 kcal
białko 2,6g
węglowodany 70g
tłuszcz 21.3g 400g
towar pozwala uzyskać 4l napoju
MASA NETTO:400 g