MLECZKO PSZCZELE W MIODZIE 250 G.
Opis
Mleczko pszczele jest wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół-robotnic.
Stanowi podstawowe, wysokoenergetyczne pożywienie matek pszczelich i młodszych larw.
Świeże mleczko pszczele jest substancją o kremowej konsystencji i zmiennej barwie, od jasnokremowej do jasnożółtej.
Cierpkie i lekko kwaśne w smaku, o swoistym zapachu.
W stanie świeżym jest produktem nietrwałym, wymaga utrwalenia.
W handlu występuje w postaci tabletek oraz w mieszaninie z miodem.
W skład mleczka pszczelego wchodzi cały szereg mikro i makroelementów, aminokwasy w stanie wolnym,
hormony, enzymy, kwasy organiczne, inhibitory, witaminy oraz inne substancje biologiczne czynne.
SKŁADNIKI: Miód wielokwiatowy pszczeli nektarowy: 99,2 %, świeże pełnowartościowe mleczko pszczele: 0,8 %