MISO SHIRO (NA BAZIE RYŻU) EKOLOGICZNE 300 g.
Opis
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI.
Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 721 kJ / 173 kcal
Tłuszcz - 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany - 26,7 g
w tym cukry: 26,7 g
Błonnik - 4,2 g
Białko - 7,9 g
Sól - 2 g
SKŁADNIKI: Ryż* (63%), SOJA* (23%), woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.