MIÓD SPADZIOWY Z JODŁY 400 G. - BIAŁY SAIBABA
Opis
Miód spadź iglasta z jodły 400 g
- Miód spadziowy iglasty z jodły to miód pochodzący tylko i wyłącznie z Polski.
- Bez domieszek miodów spoza naszego kraju.
- Bez dodatku cukru i syropów glukozo-fruktozowych – najwyższej jakości, zalecany jako zdrowy zamiennik cukru.
Miód spadziowy iglasty z jodły to zdecydowanie najszlachetniejszy gatunek miodu pozyskiwanego w Polsce,
dlatego nazywany jest miodem królewskim lub papieskim.
Wykazuje on szerokie spektrum działania prozdrowotnego. Działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie,
a także chroni naczynia krwionośne oraz serce.
Według medycyny ludowej wspiera niwelowanie dolegliwości układu oddechowego
(m.in. astma oskrzelowa, zapalenie płuc) oraz układu krwionośnego, takich jak miażdżyca mięśnia sercowego,
zakrzepica żylna czy guzy krwawnicze odbytu. Wykazuje także silne działanie przeciwzapalne i reguluje na nasz
układ trawienny. Łagodzi stany zapalne żołądka, jelit, pęcherza moczowego, prostaty.
Poprawia funkcjonowanie dróg moczowych, chroniąc je przez infekcjami.
Łagodzi również dolegliwości reumatyczne. Działa lekko przeczyszczająco.
Miód spadziowy iglasty jodłowy jest bogaty w mikro- i makroelementy, dzięki temu stanowi świetną odżywkę
regeneracyjną dla rekonwalescentów, sportowców oraz osób z obniżonym łaknieniem.
Szczególne korzyści osiągną z jego spożywania osoby po chorobach i operacjach cierpiące na przewlekłe zmęczenie,
osłabienie, anemię i niedożywienie.
Według części dietetyków taki miód mogą go spożywać diabetycy (w przypadku cukrzycy insulinoniezależnej),
jednak przed jego zastosowaniem zaleca się konsultację z lekarzem.
Masa netto: 400 g