MIESZANKA NA RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BIO 210 G. - ZDROWO NAMIESZANE
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml MLEKA i łyżką oleju.
- Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną.
- Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste.
- Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury.
- Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię.
- Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę.
- Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
SKŁADNIKI: mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*,
proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu))
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 818 kJ / 195 kcal
Tłuszcz: 6,6 g;
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g;
Węglowodany: 25,0 g;
w tym cukry: 8,3 g;
Błonnik: 2,9 g;
Białko: 7,7 g;
Sól: 0,32 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.