MIESZANKA NA NALEŚNIKI Z MĄKĄ GRYCZANĄ EKOLOGICZNA 200 g.
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANA:
- W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨,
2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła).
- Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje.
- Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta.
- Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim.
- Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.
SKŁADNIKI: mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*,
proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu),
kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1101 kJ/ 262 kcal
Tłuszcz: 9,8 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g;
Węglowodany: 33,0 g;
w tym cukry: 2,6 g;
Błonnik: 0,9 g;
Białko: 10,0 g;
Sól: 0,62 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.