MIESZANKA NA CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BIO 400 G . - ZDROWO NAMIESZANE
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANA:
- Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu.
- Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
- Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj.
- Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy.
- Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz: 12,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g;
Węglowodany: 35,0 g;
w tym cukry: 12,0 g;
Błonnik: 1,0 g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 0,77 g.
SKŁADNIKI: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*,
skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%),
środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające
(winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.