MIESZANKA NA BROWNIE Z KAKAO I CUKREM KOKOSOWYM EKOLOGICZNA 290 g.
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANA:
- Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni bez termoobiegu.
- Niewielką tortownicę lub formę do pieczenia (np. 20 cm x 20 cm) wyłóż papierem do pieczenia
lub natłuść i posyp mąką.
- Do głębokiej miski wlej ok. 13 łyżek oleju i 100 ml wody.
- Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.
- Wyłóż masę na blachę.
- Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz około 20-25 minut.
SKŁADNIKI: cukier kokosowy* (37%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku* (9%),
skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady* (7%) (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*,
tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy*
(skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu))
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 436 kcal
Tłuszcz: 25,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g;
Węglowodany: 46,0 g;
w tym cukry: 24,0 g;
Błonnik: 2,4 g;
Białko: 4,4 g;
Sól: 0,3 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.