MIESZANKA DO WYPIEKU BROWNI BEZGLUTENOWA 500 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku brownie
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
- Wyłóż foremkę (24 x 24 cm) papierem do pieczenia.
- Przesyp mieszankę do miski.
- Dodaj 2 jajka, 80 g rozpuszczonego oleju kokosowego lub masła i 70 ml mleka. Dokładnie wymieszaj.
- Przelej do przygotowanej formy.
- Piecz 35 min.
SKŁADNIKI: Mąka migdałowa, cukier kokosowy, czekolada gorzka z erytrytolem*, odtłuszczone kakao w proszku,
bezglutenowa mąka owsiana, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, sól himalajska.
*Składniki czekolady: miazga kakaowa 60%, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,03%),
masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
Wartość energetyczna: 2156 kJ / 515 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 16 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 10 g
Sól: 0,41 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 2 jajek,
80 g bezwonnego oleju kokosowego i 70 ml mleka.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.