MARKIZY Z NADZIENIEM TOFFI BEZGLUTENOWE 160 G. - BEZGLUTEN
Opis
Składniki: ciastko (72%): skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), margaryna
(oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda,
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), syrop ryżowy, mąka ryżowa, cukier, błonnik ziemniaczany,
substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; olej rzepakowy,
żółtko jaja pasteryzowane, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu; aromat.
Nadzienie toffi (28%): cukier, olej rzepakowy, tłuszcz palmowy całkowicie uwodorniony, mleko pełne w proszku,
serwatka w proszku ( z mleka ), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty,
emulgator: lecytyny; barwnik: karoteny.
Może zawierać orzechy, soję.
Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2128 kJ/ 508 kcal
Tłuszcz: 25g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 26 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,50 g
Masa netto: 160 g