MARKIZY Z NADZIENIEM KOKOSOWYM BEZGLUTENOWE 210 G. - BEZGLUTEN
Opis
Składniki: Ciastko (66%): skrobia kukurydziana, margaryna(oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy,
częściowo utwardzony palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
lecytyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier,
syrop skrobiowy, mąka kukurydziana, dekstroza, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar;
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; kakao, olej rzepakowy, żółtka jaj, substancje spulchniające:
węglany amonu, węglany sodu; sól, regulator kwasowości: E 575, kwas winowy.
Nadzienie kokosowe (34%): cukier, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy), serwatka w proszku (z mleka),
emulgator: lecytyny (zawiera soje), wiórki kokosowe /0,5%/(zawiera dwutlenek siarki), aromaty.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2182 kJ /521 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,39 g
Masa netto: 210 g