MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 G. - FABIJAŃSCY

Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów.
- Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał.
- Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego.
- Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania.
- Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 9- 11 minut,
al dente 7 - 8 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania).
- W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
SKŁADNIKI: mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.