MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY 250 g. - FABIJAŃSCY
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał.
- Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego.
- Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania.
- Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania).
- W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu.
- Odcedź i przelej wodą.
SKŁADNIKI: mąka z ciecierzycy*, woda źródlana
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44,3 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 15,5 g
Białko: 18,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.