MAKARON (Z CIECIERZYCY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 G. - FABIJAŃSCY

Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów.
- Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał.
- Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego.
- Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania.
- Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16 min,
al. dente 9 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania).
- W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 16 g
Białko: 19 g
Sól: 0,09 g
SKŁADNIKI: mąka z ciecierzycy*, woda źródlana
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu