MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) FUSILLI BIO 500 G. - ALCE NERO

Opis
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli.
Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
SKŁADNIKI: mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%),
mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.