MAKARON ORKISZOWY RAZOWY ŚWIDERKI EKOLOGICZNY 400 g.






Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
SKŁADNIKI: 100% mąka z pszenicy orkisz typ 1850*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 2,43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,54 g
Węglowodany: 62,89 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 11,42 g
Białko: 13,90 g
Sól< 0,025 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.