MAKARON ORKISZOWY RAZOWY RURKI 400 g.






Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania makaronu i sól do smaku.
- Po 5-10 minutach odstawić z ognia i wrzucić makaron do sitka.
- Nie przelewamy makaronu, by nie stracił smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1489 kJ /352 kcal
Tłuszcz: 2,43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,54 g
Węglowodany: 62,89 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 11,42 g
Białko: 13,90 g
Sól < 0,025 g
SKŁADNIKI: 100% mąka z pszenicy orkisz typ 1850*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu