MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 G. - PASTA NATURA
Opis
Idealny jako baza do dań kuchni włoskiej. Źródło błonnika pokarmowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek.
- Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli.
- Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 11 - 13 minut.
- Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Weglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,008 g
SKŁADNIKI: mąka kukurydziana* 95 %, mąka ryżowa* 5 %
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.