MAKARON KONJAC SPAGHETTI BEZGLUTENOWY BIO 385 G. - BETTER THAN FOODS
Opis
OPIS: Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej
nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków.
Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
SKŁADNIKI: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA: Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni