MAKARON GRYCZANY BIO 400 G. - PRO NATURA
Opis
Makaron gryczany to produkt rolnictwa ekologicznego. Jest wspaniałą alternatywą dla zwykłego, pszennego makaronu.
W smaku jest bardzo delikatny. Gryka znana jest z wartościowych witamin i minerałów.
W ziarnach gryki są związki spełniające rolę przeciwutleniaczy, które zapobiegają występowaniu alergii, miażdżycy, zawałom serca, nowotworom.
Swoje zastosowanie znajduje w różnych potrawach tj. zupy, sosy, sałatki. Makaron posiada podobne zalety do kaszy gryczanej.
Nie zakwasza organizmu ponieważ jest bogaty w minerały oraz spore ilości białka.
Przygotowanie: Wodę należy zagotować, dodać szczyptę soli, wrzucić makaron i gotować 6-12 minut w zależności od kształtu.
Skład: Mąka gryczana BIO, woda. Produkt może zawierać gluten. Bez dodatku jaj, barwników, polepszaczy smaku.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1452 kj / 348 kcal
Tłuszcz 3 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
Węglowodany 66,1 g
W tym cukry 0 g
Błonnik 3 g
Białko 14,4 g
Sól 0 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
masa netto: 400 g.