MAKARON BEZGLUTENOWY (ORKISZOWY RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 G. - ALCE NERO

Opis
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
SKŁADNIKI: mąka orkiszowa pełnoziarnista*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 14 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.