ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO 100 G. - BIO PLANET
Opis
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika.
W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach.
Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym.
Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.
Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.
ZALECANE SPOŻYCIE: Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom.
Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
SKŁADNIKI: łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 85 g
Białko - 2,4 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.