LASAGNE MAKARON 250 G. - SCHAR

Opis
Osobom nietolerującym glutenu polecamy nasz makaron lasagne bezglutenowy. Dzięki niemu bez problemu
przyrządzisz pyszną potrawę z sosem bolońskim i beszamelem. Jeżeli już jakiś czas temu skreśliłeś kuchnię włoską,
która znana jest z dużej zawartości glutenu w poszczególnych, używa teraz znów możesz do niej powrócić bez obaw
o swoje zdrowie i układ pokarmowy. Wystarczy wrzucić płaty lasagne do gotującej wody i gotować je przez kolejnych
4-5 minut. Następnie wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub oliwą i ułożyć w nim naprzemiennie makaron
lasagne bezglutenowy i mięso z sosem beszamelowym. Na koniec wystarczy jeszcze wszystko posypać parmezanem i
włożyć do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Lasagne bezglutenowa jest zatem z pewnością godna polecenia. Nasz makaron do lasagne przyda się zarówno osobom,
borykającym się z nietolerancją glutenu, celiakią, jak i tym, chorującym na cukrzycę, choroby oczu, wysoki cholesterol i
wielu innym. Oferujemy wygodne opakowania o pojemności 250 gramów.
Sposób przygotowania:
- Gotuj płaty makaronu lasagne we wrzącej wodzie przez około 4-5 minut.
- Następnie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu układaj naprzemiennie płaty lasagne i mięsa z sosem beszamelowym
(4-5 warstw), dodaj starty żółty ser i mały kawałek masła.
- Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st C i piecz przez około 35 minut.
Składniki: skrobia kukurydziana, jaja 23%, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471;
substancja zagęszczająca: guma guar.
Może zawierać soj.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1579 kJ/ 373 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik : 2,4 g
Białko: 6,4 g
Sól: 0,18 g
Masa netto: 250 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.