KOTLECIKI SOJOWE 100 g.
Opis
Sposób przygotowania:
1. Produkt zalać wrzącym bulionem lub przyprawioną według własnego uznania gorącą wodą.
Pozostawić pod przykryciem na 20-30 min. Odsączyć, obtoczyć w panierce i usmażyć na głębokim tłuszczu.
2. Dzień wcześniej zalać zimną wodą. Odsączyć, obtoczyć w tartej bułce z przyprawami i usmażyć na głębokim tłuszczu.
3. Po namoczeniu i odsączeniu każdy kotlecik pokroić na 4 części. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać zioła i przyprawy. Następnie dodać pieczarki. Po
chwili dodać wcześniej pokrojone kotleciki. Wszytko dusić kilka minut. Można podawać z ryżem lub ziemniakami, albo jako samodzielne danie.
Kotleciki sojowe można podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami z dodatkiem sałatek warzywnych lub surówek. Można też zrobić na ich bazie wegańskiego
burgera.
Składniki: odtłuszczona mąka SOJOWA.
Informacja alergiczna: produkt zawiera soję. Odwodniony produkt sojowy, teksturyzowany, do obróbki cieplnej.
Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1296 kJ/308 kcal
tłuszcz: 1,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
węglowodany: 13,6 g - w tym cukry: 12,6 g
białko: 50,3 g
sól: 0,003 g