KISIEL TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 40 G. - CELIKO
Opis
Pyszny kisiel o smaku truskawkowym, bez dodatku cukru.
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów.
Produkt odpowiedni dla WEGAN.
Produkowany wg tradycyjnych i sprawdzonych receptur, zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.
Produkt bezglutenowy (PL-064-008)
Zawiera sok owocowy.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek,
ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.
Kisiel o smaku truskawkowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok truskawkowy),
barwniki: karoteny, antocyjany; aromat, sól.
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g kisielu w proszku | w 1 porcji (150 g) gotowego kisielu przyrządzonego wg przepisu |
Wartość energetyczna: | 1319 kJ / 315 kcal | 300 kJ / 72 kcal |
Tłuszcz: | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 78,7 g | 17,9 g |
w tym cukry: | 0,4 g | 10 g |
Białko: | 0 g | 0 g |
Sól: | 0,21 g | 0,02 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g