KASZKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA 500 g.

Opis
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy.
Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko,
np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych.
Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody)
na małym ogniu ok.10 -15 min.
SKŁADNIKI: kaszka kukurydziana* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g.:
Wartość energetyczna - 1595 kJ / 377 kcal
Tłuszcz - 1,8 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 78 g,
w tym cukry - 1,2 g
Białko - 7,5 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.