JADŁONOMIA PO POLSKU - MARTA DYMEK

Cena: 69,90 zł 69.90
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: GLOSEL
Kod produktu: 9788366335875
Cena jednostkowa: ( 1 szt = 69,90 zł )
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

  • Autor: Marta Dymek
  • Wydawnictwo Marginesy
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2020
  • Ilość stron: 280
  • Format: 22.0 x 28.0 cm

 

Jedzenie mięsa powoli odchodzi do lamusa, moda na roślinną dietę atakuje z każdego rogu.

Jak przejść na weganizm i nie zwariować? Jak żywić się smacznie i różnorodnie, a przede wszystkim - jak mądrze

"zroślinnieć"? Z pomocą przychodzi "Jadłonomia po polsku"!

Marta Dymek już trzeci raz przekonuje czytelników do zielonej diety i pokazuje, że nie trzeba do tego ani rezygnować z ulubionych smaków,

ani używać wyrafinowanych składników. Kuchnia roślinna też może być tradycyjna! Przepisy pogrupowane są w sześć działów, zgodnych z

porami roku (poza wiosną, latem, jesienią i zimą mamy jeszcze staropolskie przedzimie i przedwiośnie), i oparte na składnikach najłatwiej

dostępnych w danym okresie. Potrawy pojawiają się w porządku dnia: od śniadań, przez obiady i kolacje, aż do deserów.

Pomysłowość autorki, co do łączenia smaków jest zadziwiająca: sama przyznała się, że przygotowując książkę, przetestowała ponad 200

przepisów. Tę dbałość o Czytelnika widać zresztą w każdym szczególe. Wiedza autorki imponuje, zwłaszcza że cały proces przygotowania

potraw jest opisany tak jasno i wyczerpująco, że nawet największy kuchenny analfabeta nie tylko poradzi sobie w kuchni, ale i nabierze

chęci do kulinarnych eksperymentów z "Jadłonomią"!

Książka ma zachwycającą szatę graficzną autorstwa Oli Niepsuj i Olka Modzelewskiego, nawiązującą do najlepszych wzorców z lat 20-tych.

Piękne zdjęcia robiła natomiast sama autorka, która swoimi przepisami nikogo nie próbuje na siłę nawrócić, nie wywraca do góry

przyzwyczajeń - ona tylko proponuje i udowadnia, że kuchnia roślinna nie jest ani nudna, ani pozbawiona smaku.

 

O autorce: 

Marta Dymek to blogerka kulinarna, od lat propaguje kuchnię wegańską i wegetariańską. Jej blog "Jadłonomia" zyskał ogromną popularność

i tytuł Bloga Roku 2013 w kategorii "Kulinaria". Roślinne przepisy Marty Dymek ukazują się w wielu czasopismach, także zagranicznych.

Wydała trzy książki kulinarne.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium