HERBATNIKI PKU 130 G . - BEZGLUTEN
Opis
Pyszne herbatniki niskobiałkowe to doskonała alternatywa dla osób na diecie.
Poza tym nie zawierają glutenu, więc mogą być bezpiecznie spożywane także przez osoby eliminujące ten składnik
z diety z różnych powodów. Jednak najważniejszy jest ich smak przypominający tradycyjne wypieki, do jakich
od pokoleń przyzwyczajały babcie i mamy.
Herbatniki niskobiałkowe, jakie oferujemy, nie zawierają również jaj, mleka oraz soi.
Doskonale wpisują się więc w potrzeby osób, które szczególną uwagę przykładają do tego, co jedzą.
Taki słodki deser będzie idealny po popołudnie przy herbacie.
Może również pojawić się na kinderbalu czy też każdej innej uroczystości rodzinnej czy towarzyskiej.
Same ciasteczka pięknie wyglądają i ładnie będą prezentować się na talerzu. Są również idealną opcją awaryjną,
gdy w odwiedziny przychodzi osoba na diecie. Można wówczas poczęstować ją słodkościami, które będą bezpieczne
i przede wszystkim smaczne. Taka słodka przekąska kusi, by zasiąść przy wspólnym stole i rozmawiać.
Kultowe herbatniki towarzyszą kolejnym pokoleniom i są także wykorzystywane do przygotowania różnego rodzaju
deserów i ciast. W tym wydaniu wyróżniają się bardzo dobry składem.
Dzięki temu świetnie odpowiadają na potrzeby osób, które przykładają uwagę do tego, co pojawia się na stole,
a ze względu na różnego rodzaju choroby czy nietolerancje eliminują składniki w diecie.
Z drugiej strony chcą sięgać po rzeczy smaczne, aromatyczne, estetyczne.
Wypróbuj herbatniki niskobiałkowe i spraw sobie przyjemność.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2016 kJ / 480 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 0,4 g
w tym fenyloalanina: 14 mg
Sól: 0,58 g
Składniki: skrobia kukurydziana, margaryna(oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy,
częściowo utwardzony palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy
kwasów tłuszczowych, lecytyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato), skrobia ziemniaczana,
skrobia pszenna bezglutenowa, cukier, syrop skrobiowy, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar;
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; olej rzepakowy, żółtka jaj, substancje spulchniające:
węglany amonu, węglany sodu; regulator kwasowości: kwas winowy; barwnik: karmel; aromat.
Masa netto: 130 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy