HERBATNIKI BEZGLUTENOWE 130 G. - BEZGLUTEN
Opis
Herbatniki bezglutenowe wyprodukowane na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała bezglutenowa
przekąska, odpowiednia dla dzieci i osób ze stwierdzoną celiakią. Ciasteczka mają delikatnie słodki smak, uzyskany dzięki
niewielkiej zawartości cukru, bez dodatku niezdrowego syropu glukozowo-fruktozowego. Produkt nie zawiera sztucznych
barwników i konserwantów, dzięki czemu można swobodnie podawać go nawet najmłodszym.
Bezglutenowe herbatniki zawierają w swoim składzie przede wszystkim mąkę kukurydzianą, bogatą w białko, błonnik,
foliany, witaminę B6 i B1 oraz żelazo, cynk, magnez i karotenoidy o właściwościach przeciwutleniających.
Dodatkowo zawierają także mąkę ryżową o niskim indeksie glikemicznym, a co za tym idzie znacznie mniejszą
kalorycznościąniż powszechnie stosowana mąka pszenna. Mąka ryżowa jest również bogata w witaminy z grupy B oraz
minerały, takie jak cynk, magnez, wapń, potas i fosfor.
Składniki: skrobia kukurydziana, margaryna (oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony
palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny; regulator
kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, syrop skrobiowy, błonnik
ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; olej rzepakowy,
żółtka jaj, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego,
kwas winowy; barwnik:karmel; aromat.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1993 kJ / 474 kcal |
Tłuszcz: | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,3 g |
Węglowodany: | 76 g |
tym cukry: | 14 g |
Błonnik: | 1,4 g |
Białko: | 1,4 g |
Sól: | 0,45 g |
Masa netto: 130 g