GUMA GUAR EKOLOGICZNA 200 g.
Opis
OPIS: Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych
- Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny.
Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania.
Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
SKŁADNIKI: guma guar* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 843 kJ / 209 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 1,0 g
w tym cukry - 0,9 g
Błonnik - 88 g
Białko - 5,7 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu