GROCH ŻÓŁTY EKOLOGICZNY 500 g.
Opis
OPIS: Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka
czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Polecamy także do zup,
potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI: groch żółty* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1576 kJ / 372 kcal
Tłuszcz - 1,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g,
w tym cukry - 8 g
Białko - 25 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.