FRUPP BATON OWOCOWY - WIŚNIOWYM 10 G. - CELIKO
Opis
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i
niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich
sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i
spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu,
pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy
nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom
układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie. Baton Frupp wiśnia nie zawiera tłuszczu
i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową,
zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna
jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo
zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton wiśniowy nie zawiera glutenu,
dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Składniki: wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego,
zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
produkt bezglutenowy!
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość energetyczna 1503 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 83 g
w tym cukry 66 g
Błonnik 6,2 g
Białko 2,7 g
Sól* 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 1000mg/100 g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
ALERGENY: możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych