CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg.- BIO PLANET
dodaj do przechowalni
Opis

Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup,
potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 g
SKŁADNIKI: ekologiczna ciecierzyca 100 %.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
