CHOCOLATIO - BEZGLUTENOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 130 G . - BEZGLUTEN
Opis
Składniki: mąki (kukurydziana, ryżowa), skrobie (ziemniaczana, kukurydziana, ryżowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne
/olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), cukier, czekolada /8%/
(cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soje);
aromat waniliowy), syrop ryżowy, kakao, mleko pełne w proszku, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar;
olej rzepakowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat.
Czekolada: masa kakaowa minimum 44,4%. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2135 kJ / 510 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g
Węglowodany: 64 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,20 g