CHLEB CHRUPKI BEZGLUTENOWY 180 G. - BEZGLUTEN
Opis
Dostępny w naszym sklepie bezglutenowy chleb chrupki to odpowiedź na potrzeby osób pragnących żyć zdrowo.
Produkt ten to idealna alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, doskonała nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu,
ale także dla wszystkich, którzy pragną szybko stracić zbędne kilogramy i komponować swoją codzienną dietę
z korzyścią dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Chleb chrupki to zdrowy chleb, który można poznać po krótkim składzie,
pozbawionym zbędnych chemicznych ulepszaczy i konserwantów.
Pieczywo chrupkie bezglutenowe to produkt stworzony na bazie mąki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej.
W przeciwieństwie do mąki pszennej, ich indeks glikemiczny, a zarazem także kaloryczność są znacznie niższe,
dlatego można bez obaw powiedzieć, że to dobre pieczywo na odchudzanie.
Po zjedzeniu kromki pieczywa chrupkiego organizm zachowuje uczucie sytości na dłużej i wolniej zużywa przyswojoną
energię. Ponadto, mąka kukurydziana i ryżowa są także bogatym źródłem korzystnych dla zdrowia składników,
takich jak błonnik, witaminy i minerały.
Lekkostrawne pieczywo chrupkie będzie też odpowiednie dla osób nietolerujących laktozy.
Pieczywo lekkie to idealny substytut białego chleba, bułek i innego typu wypieków.
Można spożywać je w towarzystwie tradycyjnych dodatków do kanapek, czyli wędliny, serów, past, konfitur oraz warzyw,
a nawet owoców. Doskonale sprawdzi się także, jako samodzielna przekąska lub zamiennik chleba do zup i sałatek.
Chrupkie pieczywo ma niewielką wilgotność, dzięki czemu jest łatwe i wygodne w przechowywaniu, a dodatkowo
na długo pozostaje świeże, chrupiące i smaczne. Wygodna forma i praktyczne opakowanie pozwalają zabrać je ze sobą
wszędzie - do pracy, do szkoły, a nawet w długą podróż.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1616 kJ/ 381 kcal |
Tłuszcz: | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 87 g |
tym cukry: | 1,1 g |
Błonnik: | 3,2 g |
Białko: | 4,8 g |
Sól: | 1,1 g |
Masa netto: 180 g (2x90g)
Okres przydatności do spożycia: 10 miesięcy
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, sól.
Produkt nie zawiera laktozy.
Może zawierać sezam i soję.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.