BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 400 G. - BEZGLUTEN
Opis
Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni,
a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna
bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.
Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety.
W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci
z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej
uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka
tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.
Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem
niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad.
Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód
łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców.
Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie.
Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa
z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy),
mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar,
hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych;
regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1170 kJ / 277 kcal |
Tłuszcz: | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 57 g |
tym cukry: | 3,6 g |
Błonnik: | 2,6 g |
Białko: | 1,9 g |
Sól: | 1,32 g |
Masa netto: 400 g