BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA 400 G. - BEZGLUTEN

Cena: 10,70 zł 10.70
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BEZGLUTEN
Kod produktu: 5907459846324
Dostępność: brak towaru

Opis

 

Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni,

a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna

bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety.

W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci

z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej

uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka

tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem

niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. 

Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód

łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. 

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie.

Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa

z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), 

mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar,

hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych;

regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1170 kJ / 277 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 57 g
tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 1,9 g
Sól: 1,32 g 

 

 

 

 

 

 

 

Masa netto: 400 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium