BUŁKA TARTA BEZ SKROBI PSZENNEJ BEZGLUTENOWA 350 G. - BEZGLUTEN
Opis
Produkt nie zawiera skrobi pszennej.
Składniki: Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, dekstroza, drożdże piekarskie, olej roślinny (rzepakowy),
błonnik Psyllium, cukier, białko grochowe, inulina, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza;
regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego.
Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1082 kJ / 255 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 2,1 g
Sól: 1,28 g
Masa netto: 400 g