BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON
Opis
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego)
oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml szklanki.
- Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
- Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
- Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), sproszkowany burak czerwony*,
naturalny aromat truskawkowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM:
Wartość energetyczna - 386 kJ /91 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 17 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 2,9 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.