BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40 g

Opis
OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki.
Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), barwnik: sproszkowany burak czerwony*,
naturalny aromat truskawkowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM:
Wartość energetyczna - 1486 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 4,2 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.