BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON
Opis
OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki.
Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM:
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: <0,5 g;
Sól: 0,02 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.