BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON

Cena: 3,79 zł 3.79
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: AMYLON
Kod produktu: 8594006666480
Cena jednostkowa: ( 1 kg = 94,75 zł )
Dostępność: brak towaru

Opis

     

OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka

(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.

Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.

Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20%

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM: 

Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;

Tłuszcz: 2,3 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;

Węglowodany: 73 g;

w tym cukry: <0,5 g;

Białko: 4,8 g;

Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium