BATON FRUPP LIOFILIZOWANY JABŁKO BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Opis
Baton Frupp jabłko nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych,
którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika.
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne
słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu,
dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy,
zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1530kJ/361kcal
Tłuszcz 0,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 85g
w tym cukry 73g
Błonnik 7,1g
Białko 1,5g
Sól* 0,2g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości dwutleneku siarki.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.