BABECZKI BEZGLUTENOWE 250 G. - BEZGLUTEN

Cena: 9,31 zł 9.31
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BEZGLUTEN
Kod produktu: 5906720572788
Dostępność: brak towaru

Opis

 

Składniki:  Ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, mąka gryczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar,

E 464; błonnik ziemniaczany, proszek do pieczenia /substancje spulchniające: difosforany,  węglany sodu;

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, goździki, regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca:

węglany sodu. 

Dropsy czekoladowe (25 g): miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy,

emulgator: lecytyny (soja).

Dropsy czekoladowe: zawiera soję, mogą zawierać mleko.

Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przygotowaniu) :

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2015 kJ/482 kcal

Tłuszcz: 27 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g

Węglowodany: 52 g

w tym cukry: 7,8 g

Błonnik: 3,7 g

Białko: 6,0 g

Sól: 1,2 g

Masa netto: 250 g

Opakowanie zawiera: 250 g mieszanki do wypieku muffinsów, 16 papilotek, 25 g dropsów czekoladowych

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

5 jajek

½ szklanki oleju

½ szklanka cukru

Sposób przygotowania: 

1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Na blaszce ustawić foremki załączone do opakowania.

2. Białka ze szczypta soli ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać kolejno olej, zawartość torebki oraz

wcześniej ubita piane. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolita masę.

3. Napełnić przygotowane foremki ciastem do połowy ich wysokości. Do ciasta można dodać np. kawałki czekolady bądź

owoce np. jagody.

4. Wsadzić do nagrzanego wcześniej piekarnika, piec około 15-20 minut.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium