ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 25 g
Opis
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko wywaru.
Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 18 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 9,2 g;
Sól: 5,1 g
SKŁADNIKI: algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca)
INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.